Toimiva Perhe-kurssi

MLL Seinäjoki sekä Kiintymyysvanhemmuusperheet järjestävät yhteistyössä

Toimiva perhe-kurssin Seinäjoella!

 

Toimiva perhe on yhdysvaltalaisen psykologin ja kouluttajan Thomas Gordonin kehittämä tutkittu ja vuosien kokemuksella kehitetty kurssi. Gordon on ollut kolmesti ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi, koska hänen käytännön rauhantyötään pidetään niin korkeassa arvossa.

Toimiva perhe -kurssilla harjoitellaan rakentavaa vuorovaikutusta perheille tyypillisissä tilanteissa. Kurssi helpottaa kanssakäymistä ja lisää näin hyvinvointia ja lähentää välejä rakkaiden kanssa. Kun vanhempien tunne- ja vuorovaikutustaidot ovat kunnossa, kehittyvät myös lasten tunnetaidot.

Kurssikokonaisuus järjestetään neljänä peräkkäisenä sunnuntaina. Kurssille voi osallistua vanhempi yksin tai yhdessä useampi vanhempi. Myös esimerkiksi isovanhemmat, kummit ja päiväkodin työntekijät sekä muut lasten kanssa läheisesti tekemisissä olevat ovat kokeneet kurssin kovin hyödylliseksi. Tehtävät tehdään yksin, pareittan muiden kurssilaisten kanssa ja pienryhmissä. Kurssille tullakseen perheen ei tarvitse edustaa kaikkein tavallisinta ydinperhettä.

 

Toimiva Perhe -kurssi järjestetään Kivirikon Perhetalossa (Puskantie 36c) maaliskuussa 2017

Kurssimaksu on 50€/osallistuja ja puolisolta 30€. Lisäksi kurssiin sisältyy materiaalimaksu 35€/osallistuja ja puolisolta 21€. Kurssi toteutetaan, mikäli saamme vähintään 15 osallistujaa.

Kurssipäivät klo 10.00 -15.30 ovat:

su 5.3.

su 12.3.

su 19.3.

su 26.3.

 

Päivään sisältyy lounastauko (45min) ja kahvitauko (15min). Kurssimaksuun sisältyy kahvitauon tarjottavat, mutta lounasta meillä ei ole mahdollista tarjota. Mukaan voi ottaa eväät (käytössä jääkaappi ja mikro sekä astiat). Lounaalla voi käydä halutessaan myös talon ulkopuolella.

Ilmoittudu osoitteeseen  seinajoen.yhdistys@mll.fi

lmoittautumisen yhteydessä mainitse oma nimesi ja myös mahdollisesti osallistuvan puolisosi nimi sekä sähköpostiosoite. Kerro myös mahdolliset erityisruokavaliot sekä allergiat.

Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kouluttajana toimii tunne- ja vuorovaikutuskouluttaja Elina Kauppila.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

 

Kursseista ja kouluttajasta sanottua:

“Pidin erityisesti tiiviistä ryhmästä, keskusteluista, rytmistä, itse asiasta. Ohjaaja oli empaattinen, asiantunteva, mukava, avoin. Erinomainen kaikin puolin. Koen saaneeni paljon hyödyllisiä työkaluja arkeen, etenkin mutta en pelkästään lasten kanssa toimiessa. En ole enää omien hermojeni ja reaktiivisuuteni vanki vaan kykenen suhtautumaan kärsivällisesti ja rakentavasti useimpiin tilanteisiin. Kiitos!”

“Konkreettiset harjoitukset avasivat silmiä. Ilmapiiri oli ihana. Pidin siitä, että kurssilaisia kuunneltiin, voi jakaa kokemuksia. Tuntuu, että sain voimavaroja!”

“Ohjaaja oli loistava, kokenut ja yleisön tarpeet huomioonottava.”

“Sain kurssilta paljon hyödyllisiä taitoja. Kurssin vetäjä oli ihana ja taitava.”

“Kurssilla hyvää oli hyödyllisten uusien työkalujen saaminen, keventävät harjoitukset ja ihana ohjaaja.”

“Minua yllätti, miten monia asioista voi vuorovaikutuksessa parantaa harjoittelemalla! Tiettyihin kaavoihin ei siis tarvitse kangistua.”

“Hienoa oli konkretia ja ylipäätään kurssin sisältö. Näitä asioita pitäisi opiskella pienestä pitäen!”