Joulupuu

Joulupuu-keräys on jo perinteeksi muodostunut vuosittainen keräys, jonka MLL Seinäjoki järjestää yhdessä Seinäjoen Nuorkauppakamarin kanssa. Joulupuu yhdistää joulun alla vähävaraiset perheet ja lähimmäiset - lahjansaajat ja lahjanantajat.

Valtakunnalliset Joulupuu-nettisivut löydät https://joulupuu.org/

joulupuu

toimii?

Joulupuut ilmestyvät kaupunkikuvaan vuosittain marraskuun alkupuolella. Joulupuihin on ripustettu kortteja, joista jokainen edustaa yhtä seinäjokisen vähävaraisen perheen lasta tai nuorta. Kortti kertoo nuoren iän, sukupuolen ja mahdollisen lahjatoiveen. Keräyksen lahjansaajaperheet ovat valittu yhteistyökumppaniemme esim.  kaupungin sosiaalitoimiston tai seurakunnan diakoniatyön kautta.

Lahjanantaja valitsee tietojen perusteella joulumuistamisen, jonka hän tuo lahjapuulle kortin mukana. Lahja toimitetaan lapsen tai nuoren perheelle hyvissä ajoin ennen joulua.

joulupuu

tuotetaan?

MLL Seinäjoki toteuttaa Joulupuu-kampanjan Seinäjoella yhteistyössä Seinäjoen Nuorkauppakamarin sekä Seinäjoen alueen muiden MLL:n paikallisyhdistysten kanssa.

Me MLL:lla häärimme kampanjassa joulupukin tonttuina. Tonttuilu tarkoittaa punaposkista käytännön työtä: me kirjoitamme pakettikortit ja sidomme niihin narut, noudamme ihanan ison määrän pukinsäkkejä joulupuilta ympäri kaupunkia, lajittelemme ja kohdistamme saapuneet lahjat saajilleen, täytämme ja nimikoimme perheille toimitettavat lahjapussit... Lopulta pääsemme luovuttamaan paketit yhteistyötahoille sekä osassa tapauksissa suoraan perheille!

Joulupuu on meille iso ponnistus. Vuosittain käytämme Joulupuun parissa useita satoja vapaaehtoistyötunteja.

voin

osallistua ?

Löydät joulupuita vuosittain marras-joulukuussa eri paikoista Seinäjoelta.

Voit hakea lahjansaajakortin miltä tahansa puulta ja tuoda muistamisen samalle puulle. Kanta-Seinäjoen alueen puille jätetyt lahjat toimitetaan MLL Seinäjoen kautta kantaseinäjokisille perheille. (Muiden alueiden puilta lahjat kohdistuvan sen alueen lapsiperheille, esim. Nurmon Prisman puulle tai Atrian puulle tuodut lahjat päätyvät nurmolaisille perheille.)

Seinäjoella paketteja vastaanottavat
ma 23.11. - la 5.12.

MLL Seinäjoki, perhetalo
arkisin 9-15

Seinäjoen Kaupungintalo
ma-pe 9-15

LähiTapiola, Epstori
ma-to 9.00-16.30
pe 9.00-16.00

Ideapark
Info-pisteen aukioloaikojen mukaan
ma-pe 9-17

Scandic Seinäjoki
aukioloaikojensa mukaisesti

Jos haluat osallistua Joulupuu-tonttuiluun, olet tervetullut mukaan MLL:n vapaaehtoiseksi! Laita meille viestiä vaikka heti, otamme aina mukaan innokkaita tekijöitä ja auttavia käsipareja!