Kivirikon perhetalo hakee työntekijöitä!

17.12.2019

Vuosi 2020 tuo uudet tuulet MLL Seinäjoelle ja Kivirikon perhetalolle! Pitkäaikaisen koordinaattorimme Essin siirtyessä opiskelujen pariin toimintaa järjestellään uudelleen. Samalla perhetalolla avautuu uusia tehtäviä, joihin etsimme innokkaita, lasten ja perheiden hyvinvoinnista kiinnostuneita työntekijöitä.

Etsimme Kivirikon Perhetalolle:

1) Koordinaattoria

Koordinaattorin työtehtävät koostuvat Kivirikon perhetalon toimintojen suunnittelusta/ohjaamisesta ja perhetalon toiminnan kehittämisestä.

Perhetalon toimintojen suunnittelussa koordinaattori on ohjauksen, vapaaehtoistyön, vertaistuen ja kumppanuuden osaaja. Koordinaattori osallistuu aktiivisesti Kivirikon perhetalon ja yhdistyksen toimintaan sekä toiminnan sisällön suunnitteluun ja ohjaukseen. Toimenkuvaan kuuluu myös perhetalon työntekijöiden lähiesimiestyö.

Toiminnan kehittäjänä koordinaattorin tavoitteena on lisätä ja vahvistaa varhaisen tuen tarjontaa Seinäjoen kaupungissa sekä arvioida, kehittää ja tuottaa tietoa MLL:n paikallistoiminnasta. Koordinaattori tekee MLL:n toimintaa näkyväksi Seinäjoella ja kehittää paikallisyhdistyksen kumppanuuksia kaupunkiin ja muihin toimijoihin.

Koordinaattori toimii tärkeänä linkkinä vapaaehtoispohjalta työskentelevän hallituksen ja perhetalon työntekijöiden välillä.

Arvostamme koordinaattorissa:
- soveltuvaa ammattikorkeakoulututkintoa, esim. sosionomi
- kokemusta järjestötyöstä
- aikaisempaa kokemusta lasten- ja/tai nuorten kanssa toimimisesta
- organisointikykyä
- kykyä itsenäiseen työskentelyyn
- innostunutta ja kehittävää työotetta
- hyviä sosiaalisia vuorovaikutustaitoja
- sitoutumista ja joustavuutta
- tietotekniikkaosaamista: vähintään Word, Powerpoint, Facebook, Instagram, internetsivujen päivitys (Yhdistysavain-työkalun avulla)

Koordinaattorin työaika on ainakin aluksi 80% (klo 9-15 arkisin). Toimenkuvaan liittyy ajoittain jonkin verran ilta- ja viikonlopputyötä. Ohjaajan työpiste sijoittuu Kivirikon Perhetaloon Seinäjoelle.

Palkkaus on sosiaalialan järjestöjä koskevan TESin mukainen. Koordinaattorin tehtävä on sijaisuus 31.12.2020 asti tai mahdollisesti myös vuoden 2021 ajan.

Ensisijainen hakuaika koordinaattorin sijaisuuteen on 31.12.2019 asti. Hakuaikaa voidaan tarvittaessa jatkaa.

2) Lapsi- ja perhetoiminnan ohjaajaa

Lapsi- ja perhetoiminnan ohjaajan tehtäviin kuuluu perhetalon päivittäistoiminnan vetäminen. Ohjaaja valmistelee perhekahviloiden ohjelmaa (esim. keskusteluhetket, luentotyyppiset asiantuntijakontaktit, leikki- ja lauluhetket sekä musiikki- ja taideryhmät) ja vetää perhekahviloita. Perhekahviloiden ulkopuolella avoimessa leikkitoiminnassa ohjaaja tarjoaa juttuseuraa tai läsnäoloa perhetalolle saapuville perheille, tuntee arjen haasteet ja osaa kannustaa niissä. Tarvittaessa ohjaaja pystyy myös keskustelemaan perheitä vaivaavista asioista, ja auttamaan tuen pariin ohjautuessa.

Arvostamme perhetalon ohjaajassa:
-soveltuvaa koulutusta, esim. lähihoitaja
-omatoimisuutta
-ymmärrystä lapsiperheiden arjesta
-kädentaitoja
-puheeksiottamisen taitoa
-helposti lähestyttävää olemusta!

Lapsi- ja perhetoiminnan ohjaajan tehtävä täytetään vuoden 2020 ajaksi yhdistyksille suunnatun palkkatuen avulla. Lapsi- ja perhetoiminnan ohjaajan työaika 25-30h/viikko. Palkka on 25h/vko osuudelta palkkatuen mukainen ja, mikäli sovitaan yli 25h/vko tuntimäärästä, ylimenevältä osalta palkka on TES:n mukainen.

Oletko oikeutettu 100% palkkatukeen? Saatat olla, jos olet esim. hoitanut pitkään lapsia kotona, tai jos työllistymisesi on ollut vaikeaa muista syistä. Selvität oman tilanteesi parhaiten TE-toimistosta!

3) Lastenhoitajaa

Lastenhoitaja vastaa perhetalolla toimivan Lapsiparkin toiminnasta. Lapsiparkki on kaikille seinäjokisille perheille avoin lastenhoitopalvelu, jonne lapsen voi tuoda hoidettavaksi tunniksi tai pariksi. Lapsiparkissa voi olla hoidettavana 10kk-10 -vuotiaita lapsia, iästä ja lapsen tilanteesta riippuen yhteensä korkeintaan 7 kerrallaan.

Lastenhoitaja työskentelee pääasiassa lapsiparkissa olevien lasten kanssa, mutta samalla hän on myös tiivis osa perhetalon henkilökuntaa. Tilanteen salliessa lastenhoitaja voi osallistua perhekahviloiden vetämiseen ja hoitaa muita perhetalon tehtäviä oman osaamisen ja innokkuuden mukaan.

Arvostamme lastenhoitajassa:
-soveltuvaa koulutusta, esim. lastenhoitaja tai lähihoitaja (tai vastaavaa kokemusta)
-kokemusta lapsiryhmän hoidosta
-lapsirakkautta
-luotettavaa olemusta
-rauhallista luonnetta
-lämmintä syliä
-paineensietokykyä omatoimisessa työskentelyssä lapsiryhmän kanssa.

Lastenhoitajan tehtävä täytetään vuoden 2020 ajaksi yhdistyksille suunnatun palkkatuen avulla. Palkka on palkkatuen mukainen ja työaika 25h/viikko.

Kuinka haet?

Lähetä vapaamuotoinen hakemus sekä ansioluettelo MLL Seinäjoen koordinaattorille Essi Puskalle pikimmiten (essi.puska@mll.fi). Sähköpostin otsikoksi tehtävä, jota haet (esim. Koordinaattori). Tehtävään valitun henkilön tulee esittää rikosrekisteriote ennen työsopimuksen tekemistä. Lapsi- ja perhetyön ohjaajan sekä lastenhoitajan toimi täytetään mahdollisimman pian.

Lisätiedot työtehtävistä: koordinaattori Essi Puska (p. 045-2617337 tai essi.puska@mll.fi)

Lisätietoa MLL Seinäjoen ja perhetalo Kivirikon toiminnasta: http://seinajoki.mll.fi/

Tervetuloa mukaan toimintaan!